Jongeren

toeterjoepie-shutterstock_144844714Stichting Toeterjoepies

Wij van Stichting Toeterjoepies vinden het leuk om onze kennis en ervaring op het gebied van loopbaancoaching en trainingen voor jou in te zetten.
Misschien vind je Toeterjoepies een rare naam. We zijn vernoemd naar de trouwe bordercollies van de oprichters van onze Stichting: Toeter en Joepie. Zij rennen met eindeloze energie en doorzettingsvermogen achter schapen en ballen aan. Dat vonden we een mooie vergelijking en het klinkt lekker vrolijk.

 

Wat kan Toeterjoepies voor je doen?

We kunnen je helpen met veel verschillende dingen op het gebied van werk en opleiding, bijvoorbeeld:

  • Het vinden van een leuke (bij)baan, werkervaringsplaats, stage of leerwerkplek;
  • Een opleiding vinden die helemaal bij je past;
  • Je huidige opleiding succesvol afmaken;
  • Begeleiding op je werkplek of stageplek;
  • Erachter komen waar je goed in bent en waar je passies liggen;
  • Nog meer zelfvertrouwen krijgen en assertiever worden;
  • Solliciteren en jezelf presenteren.

 

Wij vinden dat iedereen gelijke kansen verdient en iemand nodig heeft die in hem of haar gelooft.

Bij Toeterjoepies werken vrijwilligers uit het bedrijfsleven met een goede baan en veel kennis en ervaring. Hun doel is jou nog succesvoller maken. We spreken samen met jou af waar je aan wilt werken en hoe we dat aan gaan pakken.

Deelname aan Toeterjoepies is gratis en vrijwillig. Je doet dus mee omdat je dat zelf wilt.

Hoe werkt het?

 

Stap 1 — Solliciteren

Als je mee wilt doen, schrijf je ons een brief/email. Dit hoeft geen lange brief te zijn! Een paar zinnen waarin je beschrijft waarom je mee wilt doen en wat je wilt bereiken, is voldoende.

Wij nodigen je daarna uit voor een kennismakingsgesprek. Pas na dit gesprek besluit je of je echt wilt deelnemen en laat je ons dit weten.

Stap 2 — Kennismaken met je coach

In een persoonlijk gesprek maak je kennis met je coach uit het bedrijfsleven. Naderhand vragen we of dit volgens jou klikt. Is dit van beide kanten positief dan ga je samen met je coach een plan van aanpak maken. Dit betekent dat jullie bespreken waar je aan wil werken en hoe jullie dat gaan doen.

Stap 3 — Talentenassessment

Je vult een aantal tests in en hebt een gesprek hierover. Zo kom je erachter wat bijvoorbeeld je sterke punten en interesses zijn en waar jij in kan uitblinken.

Stap 4 — Fluitend Aan De Slag

Kevin Blom (R), Dennis Rommedahl of RKC Waalwijk (L) event:885

Je neemt deel aan Fluitend Aan De Slag. Dit is een gaaf programma met trainingen die gegeven worden door mensen uit het bedrijfsleven, bondscoaches en KNVB scheidsrechters zoals Kevin Blom. De trainingen zijn 1 keer per maand, en gaan over het vinden, krijgen en houden van werk en studie. We kijken bijvoorbeeld naar je grootste successen en je leert hoe je kunt omgaan met een lastige baas.

Daarnaast gaan we samen op zoek naar een passende opleiding of een leuke baan. Als je al een studie volgt of werk hebt, ondersteunen we je bij dingen waar je op je werk of tijdens je studie tegenaan loopt.

Met je vaste coach bespreek je regelmatig hoe het gaat.

Toeterjoepies is er voor je zo lang als het nodig is en jij dat wilt.